Canto popular/folclor

Inainte de a începe un curs de muzică populară, fiecare copil/elev dă o probă. I se testează vocea, urechea muzicală și ritmul. Apoi urmează discuțiile cu fiecare: de ce își doresc să urmeze acest curs, ce așteptări au și ce vor să facă după ce îl termină.

Orele de folclor abordează în prima parte exerciții de încălzire: vocalize, exerciții de dicție, auz, respirație. După încălzire învață cântece și se formează un mic repertoriu în funcție de personalitatea fiecărui elev/copil și de vârsta lui. Se lucrează apoi cu atitudinea, cu prezența scenică și cu  limbajul non-verbal pe scenă.

Pentru concursuri sau festivaluri, printre multe lucruri este nevoie în primul rând de o voce bună, de auz (pentru piesele cu acompaniament), de ton, de un repertoriu autentic, prezență scenică, ținută și de cultură generală în domeniu (care sunt tradițiile și cum trebuie să le păstrezi, etc.).

Cursurile la Clubul Copiilor sunt gratuite!

Grupul folcloric „Humoreanca” al Clubului Copiilor vă invită să-l cunoașteți!Clubul Copiilor Gura Humorului, Humoreanca Folcloric

Posted by Clubul Copiilor Gura Humorului on 10 Mai 2017

 

folclor