Educaţie rutieră, Karting

Karturile – aceste miniaturi ale maşinilor de cursă, reprezintă obiectul de studiu al cercului de karting. De la înfiinţare şi până în prezent micii piloţi au adus în vitrina cu trofee, o serie de diplome obţinute la concursurile locale și judeţene la care au participat. Copiii care frecventează cursurile de karting, pe parcursul unui an şcolar vor asimila o serie de cunoştinţe din domeniul mecanicii, circulaţiei şi conducerii. Temele prezentate sunt diverse şi specifice kartingului începând cu prezentarea motorului în doi timpi a modului de proiectare şi construcţie, întreţinerea kartului, conducere si legislaţie rutieră. Copiii sunt repartizaţi pe două grupe de pregătire: începători si avansaţi.

     Caracterul sportiv al cercului se evidențiază în momentul în care asiști la o cursă de karting.
     Recomandăm tuturor să încerce senzațiile pe care le ai ca spectator la un concurs de karting, ca să nu mai vorbim de cele trăite în postura de concurent.

         Cercul de Karting are un pronunţat caracter tehnic, membrii acestuia având ocazia să înveţe lucruri noi şi importante în ceea ce priveşte: modul de lucru într-un atelier, principii ale mecanicii, funcţionarea motoarelor, munca în echipă şi nu în ultimul rând, conducere auto şi circulaţie rutieră.