Ed. plastică(desen/pictură)

O lume magică!

Pentru a păși cum se cuvine în noul an școlar, este important să facem un scurt bilanț al rezultatelor obținute anterior, la concursuri internaționale, naționale, regionale, județene, precum si la olimpiadă! După cum s-a putut vedea, sunt multi copii talentați si ne mândrim cu cele 33 premii I, 12 premii II si 3 premii III! alături de ei pot veni si alti colegi sau prieteni, doritori sa se descopere si sa-si dezvolte abilități!Sunteți așteptați cu drag intr-o lume magica pe care aveți posibilitatea sa o colorați după imaginația voastră, transformând-o intr-un minunat curcubeu, aducând un plus de candoare, frumusețe, emoție si bucurie!

Posted by Clubul Copiilor Gura Humorului on 23 Septembrie 2016

 

ed.plastica

 

 Lumea în care trăim înseamnă formă şi culoare. E suficient să privim în jurul nostru şi descoperim o multitudine de elemente care ne încântă privirea : poate o floare, poate un fruct, poate un copac sau o casă, sau un munte, sau un om, un copil, un căţeluş, o pisicuţă sau o pasăre, şi cerul, şi norii , şi soarele, şi ploaia sau marea, izvoarele şi fulgii… E atât de minunată lumea aceasta mare încât e foarte uşor să te îndrăgosteşti iremediabil şi să-ţi doreşti să zugrăveşti cu propriul penel ceea ce te-a impresionat mai mult!

Astfel, participanţii la Cercul de Educaţie plastică  vor avea ocazia sa demonstreze originalitatea si măiestria în a ilustra prin forme si culori mediul lor de viaţă, lucruri şi evenimente reale sau imaginare – ştiut fiind faptul că nu există limite în ceea ce priveşte creativitatea!

În procesul de predare-învăţare, culorile influenţează pozitiv percepţia, atenţia şi memoria, sporind gradul de înţelegere şi asimilare. Utilizarea unui câmp cromatic variat sporeşte randamentul activităţilor intelectuale şi influenţează conduita umană prin declanşarea de trăiri afective pozitive. Studiindu-se influenţa culorilor asupra proceselor psihologice, s-a constatat că elevii care utilizează material didactice cu vizualizare cromatică obţin performanţe superioare comparativ cu cei care folosesc imagini acromatice!

Culoarea aduce bucurie, lipsa ei – întristează! Se spune că “ochiul are nevoie de culoare, cum are nevoie de lumină”! Eu aş adăuga… şi inima, deoarece, culoarea vindecă răni sufleteşti, depresii, dezvoltă inteligenţa şi imaginaţia, asigură un randament superior în muncă, înlătură oboseala şi creează  bună dispoziţie. Cromoterapia este ştiinţa care a încercat să demonstreze încă din 1973 importanţa unei ambianţe coloristice agreabile în ceea ce priveşte bogăţia trăirilor interioare şi gustul pentru frumos! Cu ajutorul culorilor putem să ne cunoaştem mai bine personalitatea şi reuşim să ne exprimăm dincolo de cuvinte! De multe ori, copiii timizi şi sensibili sau emotivi devin mai siguri pe ei şi mai încrezători în forţele proprii, descoperind în colegii de grupă parteneri de echipă sinceri şi deschişi să-şi exprime admiraţia sau să acorde sprijin!

Culoarea a fost studiată din cele mai vechi timpuri şi nu există savant, poet sau artist care să nu fi vorbit sub o formă sau alta de culoare! Culoarea este viaţă, este “ energie radiantă care ne influenţează în mod pozitiv sau negativ, indifferent dacă ne dăm sau nu seama de acest lucru” după cum spunea Johannes Itten.

Prin urmare, copiii mai mici sau mai mari care se simt atraşi de frumos şi doresc să-şi descopere sau să-şi confirme talentul în domeniul artelor plastice sunt aşteptaţi cu drag la Clubul Copiilor Gura Humorului!