Modelism(navo/rachetomodele)

CERCUL TEHNIC DE MODELISM

Modelismul este activitatea tehnico aplicativă care constă din proiectarea, construcția și lansarea de modele funcționale competitive din diferite domenii cum ar fi: aviație, automobilism, marină și rachete, adică activități de aeromodele, automodelism, navomodelism, rachetomodele. Aceste activități au un rol deosebit în formarea de aptitudini și deprinderi în rândul elevilor, contribuind și la formarea personalității acestora.

Modelismul este constituit ca ramură sportivă, iar acțiunile competitive se desfășoară pe baza regulamentului Federației Române de Modelism.

Activitatea desfășurată in cercul de modelism este una de tip nonformal, fiind diferită de orele de la clasă caracterizându-se prin libertate de creație și inițiativă proprie fiecărui copil.

NAVOMODELE

Navomodelele sunt reprezentări la scară redusă a unor ambarcațiuni. Ele sunt construcții etanșate, capabile să plutească și să se deplaseze pe apă într-o direcție impusă, cu o viteza stabilită de către pilot.

RACHETOMODELE

Urmărind cu mare curiozitate evoluția navelor în spațiul cosmic, atrași de rezultatele obținute în dezvoltarea tehnicii rachetelor, copiii reduc la scara posibilităților lor de creație construcția acestor aparate, le transformă în minirachete concepute și realizate după idei proprii. Așa se naște rachetomodelismul.

Rachetomodelismul este ramura sportivă care se ocupă cu proiectarea, construirea și lansarea de modele de rachete.

 

CERCUL TEHNIC DE MODELISM

 

imagini modelism

 

IMAGINI DIN ACTIVITATEA CERCULUI DE MODELISM