Sculptura

Motto: „Oriunde ne-ar duce soarta, avem ca punct de referință cuvântul „acasă” și credem că nu există om care să uite tradiția unui popor.”

Arta lemnului – îndemânare, credință, dragoste, sunt definiții ale artei lemnului, ale însăși existenței poporului român. Acestea datează din cele mai vechi timpuri și suntem datori să nu le lăsăm să moară. Este o explicație pentru înființarea unui cerc de sculptură.

Cercul de sculptură oferă copiilor cunoștințe, le dă posibilitatea făuririi unei personalități deosebite, prin descoperirea tainelor frumosului. Copilul, beneficiar al artei, descoperă limbajul artei native, îl utilizează sau poate crea obiecte care reflectă frumosul nativ. Educația prin „limbaj popular” a creat și o nouă formă de organizare a lecțiilor, datorită faptului că este o activitate prin excelență practică, ce permite prin exersare vizuală și manuală, evaluarea maximă a potențelor creatoare, întemeiază o relație adecvată cu natura, respectă ritmul de lucru al fiecărui copil. 

Acest cerc, oferă copilului de astăzi – „sclavul calculatorului” – un mijloc agreabil și util de petrecere a timpului liber. Copilul va ajunge să vadă în fiecare bucată de lemn o posibilă jucărie, un obiect ornamental, un cadou original pentru cei dragi. Cercul a fost înființat în anul 2008, cu scopul de a valorifica și de a tezauriza arta populară din zona Humorului, pentru a iniția, a învăța și a transmite mai departe tainele acestui meșteșug. Elevii care frecventează acest cerc participă la diverse concursuri de gen, trecând prin fazele zonale, județene, naționale și chiar internaționale, așa cum este concursul „Mâini de aur” organizat de Clubul Copiilor Huedin la care elevii au obținut premii importante. 

Dacă v-am trezit interesul vă așteptăm la Clubul Copiilor. 

Arta lemnului!

Sculptura în lemn este o activitate recreativă foarte complexă. Pare complicată atunci când ești începător, iar după ce începi să simți lemnul, să te obișnuiești cu uneltele, dintr-odată activitatea se transformă într-una creativă și recreativă.Incredibil ce pot face două mâini cu o daltă într-o bucată de lemn. O adevărată operă de artă!

Posted by Clubul Copiilor Gura Humorului on 1 Mai 2017

 

sculptura